Voorjaarsschoonmaak

De lente is losgebarsten en alles komt tot bloei. In mijn tuin is de magnolia helemaal bedekt met prachtige witte bloemen en op de sering beginnen de bloemknoppen ook groot te worden. Ik merk ook dat ik steeds meer energie heb en buiten wil zijn.

Dit is een goed moment om licht en verse lucht in oude stoffige hoeken te brengen. In onze omgeving… zo ging ik dit weekend op zolder en vond daar voorwerpen waarvan ik vergeten was dat ik ze had. Maar ook in onze lichaam. Het is niet toevallig dat veel religies een vastenperiode kennen in het voorjaar. Door te vasten krijgt het lichaam de kans om opgehoopte afvalstoffen af te scheiden. Dit geeft nieuwe energie en kracht. Vasten werkt het beste gecombineerd met een periode van geestelijke rust en inkeer. Dit jaar trakteer ik mezelf op een week vastenkuur bij Conmigo in Portugal. Massages, yoga en wandelingen, meditatie, sauna’s etc. intensiveren het proces en zorgen ervoor dat zo’n kuur echt voelt als een cadeau aan mezelf.

Soms heeft ons leven ook grote schoonmaak nodig. Oude pijn en belemmerende overtuigingen loslaten en de bezem halen door vastgelopen situaties en stoffig geworden vriendschappen en relaties. Gebruik deze vruchtbare periode van het jaar om jouw dromen af te stoffen en er deze keer echt voor te gaan. Ga naar buiten en voel de zon op je gezicht, wordt zo dartel als een lammetje in de wei en ontdek jouw verborgen creatieve expressie. In de lente mag je gek doen en mag je verliefd worden. Dit is het begin van jouw jaar… geniet ervan!

Leave a Reply