Vernieuwing

Toen ik, na een paar dagen te zijn weggeweest, weer thuis kwam, was de lente gearriveerd in mijn tuin. Wat een wonderlijk proces is dat: voorheen kale takken bruisten ineens van kleur. Overal fladderden fluitende vogeltjes. De tuin als spiegel van de wereld: vol vernieuwing.

Ik sta al een paar maanden op een drempel naar vernieuwing. De vraag die mij bezighield was: ‘Hoe kan ik de nieuwe media zodanig inzetten dat ik meer mensen bereik? Hoe kunnen we inzicht en wijsheid nog beter met elkaar delen?’ Met de komst van de lente kwam ook het antwoord. Lizzy de Wilde, een journaliste die ik tijdens een workshop had leren kennen, bood blog coaching aan op Facebook. Dat was precies wat ik nodig had. Waarom zou ik alles in m’n eentje bedenken? Met haar hulp ga ik de komende tijd nieuwe energie in deze blog brengen. Vanaf nu zal mijn blog wekelijks verschijnen, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Wij staan regelmatig op drempels naar vernieuwing. We willen een stap zetten maar weten niet precies hoe. Soms is hulp vragen, of aangeboden hulp aanvaarden, het beste wat je kunt doen. En het aanbod komt vaak op precies het goede moment. Daar mag je vertrouwen in hebben. Een beetje hulp is vaak het ‘duwtje’ dat je nodig hebt om de eerste stappen te zetten op je nieuwe pad. De eerste stap is al het halve werk. Daarna gaat het vaak vanzelf. Blijf daarbij goed bij jezelf, check af en toe of het nog klopt.

Sta jij op de drempel naar vernieuwing? Weet jij niet precies hoe je de eerste stap moet zetten? Beschrijf je drempel naar vernieuwing hieronder. Ik help je graag.

Leave a Reply