Thuis

Onlangs kwam ik weer thuis na een weekje weg. Ik was niet lang weg en het was een erg inspirerende week geweest. Ondanks dat ik veel en graag reis, voelde ik me intens gelukkig en verwelkomd toen ik naar binnen stapte. Ik ben gaan mijmeren over wat het betekent om thuis te zijn.

Thuis zijn is geaard voelen op deze grond van de plek. In mijn geval, de plek die ik gekozen heb als mijn thuis. Dit grond, deze bomen, de vogels en dieren in deze omgeving zijn misschien niet zo spannend als ergens anders maar ze brengen me vreugde.

Thuis zijn is gekoesterd voelen binnen deze muren, vrij kunnen ademen met de sfeer van de plek die ik voor mezelf heb gecreëerd. De warmte en zachtheid van mijn kat en van de schapenvellen die over mijn stoelen heen hangen. De koestering van mijn eigen bed.

Thuis zijn is weten dat mijn rusteloze ziel kan rusten op deze plek. Ik kan mezelf neerzetten, tussen al deze ontdekkingsreizen, en gewoon zijn. Alle gedachten, indrukken en ontdekkingen integreren.

Thuis zijn betekent mijn geest en lichaam stil laten vallen. Luisteren naar kleine, zachte stemmetjes – de stemmen in de wind en de bomen. Luisteren naar hoe de stem in mijn hart zegt, Dit is jouw plek. Zie: de vogels verwelkomen je, het gras verwelkomt je, de bomen verwelkomen je. Je mag nu rusten. Welkom terug bij jezelf. Welkom thuis.

(De afbeeldingen uploader werkt even niet, afbeelding komt later!)

Leave a Reply