Nieuwsgierig

Vorige week nam ik deel aan een workshop met de aansprekende titel: De Heldenreis. Ik kende de organisatoren alleen van naam en het werd mij snel duidelijk dat ik waarschijnlijk geen enkele deelnemer zou kennen. Maar mijn nieuwsgierigheid dreef mij verder om dit onbekend gebied te ontdekken.

En dat, ontdekte ik, is precies waar een heldenreis begint. Met genoeg nieuwsgierigheid om het ‘dorp’, het vertrouwde leven zoals we die kennen, te verlaten en het onbekende in te duiken.

Een peuter leert lopen uit nieuwsgierigheid. Iets roept hem, om de vertrouwde moederschoot te verlaten en de wereld te verkennen. Om het hand dat veiligheid biedt los te laten en stappen te zetten met zijn eigen voeten. Nieuwsgierigheid naar de wereld maar ook vertrouwen. Vertrouwen dat de wereld een veilige en vriendelijke plek is.

In deze en de volgende vier blogposts gebruik ik de 5 Ritmes, een vorm van dansmeditatie om verschillende thema’s in het leven te verkennen. In de 5 Ritmes is Vloeiend het eerste ritme. Dit ritme gaat over je voeten volgen, waar ze ook heen willen gaan. Het ritme van het kind dat de wereld verkent. Het dansen van het vloeiend ritme leert ons om zonder vrees te bewegen, met vertrouwen in de wereld en vertrouwen in onze voeten.

En het onbekend gebied van de workshop? Na een dag voelde ik me helemaal thuis. Aan het eind van de week had ik mooie dingen geleerd en nieuwe vrienden gemaakt. Het volgen van je nieuwsgierigheid, zonder vrees, kan je helpen om nieuwe wegen en vergezichten te vinden.

Hoe leer je jezelf bewegen zonder angst? Stap jij onbevreesd in het onbekende, je nieuwsgierigheid volgend en vertrouwend op de wereld? Kun jij je voeten volgen?

Beelden voor bij deze blog.

One Comment:

  1. Pingback: Moed – Madeleine Lenagh

Leave a Reply